Happen en Trappen


Mill-Cuijk - 55 km.

Afwisselende vergezichten

Variatie, dat is het toverwoord van het Land van Peel en Maas. Bossen, akkers en heidevelden wisselen elkaar af, terwijl de Maas meanderend z’n weg zoekt door het landschap. De Happen en Trappen-route Peel en Maas voert u langs de mooiste plekjes en kerkdorpen van Mill naar Cuijk. Een sportieve dagtocht van 55 kilometer waar sportiviteit en culinair genieten hand in hand gaan.

Terug in de tijd
De dag begint bij restaurant Erica in Sint Hubert, natuurlijk met een geurig kopje koffie, Brabantse appelgebak en een kleine toelichting. Dan is het tijd om de pedalen in te trappen en voert de route naar bistro De Brouwketel in Escharen voor een heerlijk voorgerecht. Aangesterkt komt daarna al snel het vestingstadje Grave in zicht. Het verleden heeft vele sporen achtergelaten in het Land van Cuijk en dat geeft het gebied een bijzondere, even-terug-in-de-tijd-sfeer. Fietsend langs natuurgebied De Kraaijenbergse Plassen gaat het naar Lunchroom de Dom in Cuijk. Daar krijgt het zitvlak even rust en het lichaam nieuwe energie middels een smakelijk soepje.

Proef de natuur
Vanuit Cuijk is Mill de volgende bestemming, terwijl onderweg diverse waterpartijen, molens, kastelen en boerderijen de revue passeren. Eenmaal aangekomen bij restaurant Des Werelds in Mill zal een hoofdgerecht geserveerd worden. Dan komt het einde in zicht, maar niet voordat er een dessert genuttigd is. Via de bij fietsers welbekende Molenheidse bossen zal grand café ’t Raadhuis in Wanroij het toetje verzorgen. Ten slotte voert de route terug naar het startpunt.

 

Dit arrangement is te boeken tijdens het fietsseizoen via de site www.happenentrappen.nl